Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet

Word meter of peter
van een vierkante meter

en help Arboretum Kalmthout groeien.

plattegrond arboretum + uitbreiding

Arboretum Kalmthout breidt uit. Onze botanische tuin van 12,5 hectare wordt in één klap 10.000 vierkante meter groter, oftewel twee voetbalvelden. Jij kunt ons helpen om deze unieke groeikans te grijpen door meter of peter te worden van die extra vierkante meters.

Met jouw steun kunnen we de prachtige tuin, die nu aan het domein grenst, toevoegen aan het bestaande arboretum. Zo krijgen onze toekomstige bomen- en plantensoorten alle ruimte die ze nodig hebben om te groeien en te bloeien.

Het komt niet vaak voor dat een botanische tuin kan uitbreiden. En zeker niet met 10.000 vierkante meter in één keer. Deze buitenkans kunnen we dus niet laten liggen. Het nieuwe stuk grond vormt een schakel tussen het bestaande arboretum en het grenspark Kalmthoutse Heide. Zo ontstaat er een grote groenblauwe ader waar recreatie en natuur elkaar perfect versterken.

Het nieuwe deel ligt achter de rode tuin en dichtbij de Gloriëtte. Het is nu al een thuis voor heel wat imposante bomen, zoals een statige rode beuk met takken tot aan de grond, een Japanse notenboom van meer dan 70 jaar oud, en een prachtige robinia die in het voorjaar vele bijen aantrekt.  Maar ook nieuwe bomen- en plantensoorten zullen er hun thuis vinden. Er is nog veel ruimte om kersverse collecties aan te planten. Te beginnen met erfgoedcultivars uit eigen land van toverhazelaars en de pluimhortensias.

Word peter of meter van...

Vierkante meter

Een stukje natuurlijk
wandelgazon.

€10

- +
Vierkante meter plantklaar

Verse en vruchtbare grond voor nieuwe bomen en planten.

€40*

- +
Vierkante meter erfgoedculivars

Prachtige collecties om het hele jaar door van te genieten.

€500*

- +
Vierkante meter beschermde soorten

Zeldzame, bijzondere en bedreigde
bomen om te koesteren.

€1000*

- +

Fiscaal voordeel

Het meter- of peterschap is in België financieel aftrekbaar vanaf €40. Bij een gift van €40 of meer aan Arboretum Kalmthout, reikt de Koning Boudewijnstichting je een attest uit dat je aan de belastingsaangifte kunt toegevoegen.

Het attest geeft je normaal gezien recht op een belastingsvoordeel van 45%, maar voor giften in 2020 is dat uitzonderlijk verhoogd naar 60%. Voor een schenking van €40, krijg je 24 euro terug. Voor een gift van €500 is dat €300. En voor een donatie van €1.000 is dat €600. Op die manier pluk je mee de vruchten van wat je helpt zaaien.

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het project. De giften vanaf €40 per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB). Giften via deze website komen rechtstreeks op de projectrekening Uitbreiding Arboretum Kalmthout, beheerd bij de Koning Boudewijnstichting. Je kunt ook storten op de projectrekening zelf: rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met de structurele vermelding 128/3256/00029.